Verbeeld je!

Ik maak mij zorgen om mijn medemens. Is het nodig? Misschien niet maar soms dan denk ik NEEEE fout!! Doet dat nou niet, maar wie ben ik om een ander te corrigeren en aan te geven dat zij een verkeerde keuze maken?

In dit specifieke geval heeft het ook alles te maken met MoNo, de actie van Veilig Verkeer Nederland om je mobiel uit te doen terwijl je auto rijdt. Gewoon even je koppie bij het verkeer. Ik heb al eens eerder geschreven over het tenen krommende gedrag van medeweggebruikers, de mascara-opbrengers en scheerders via het achteruitkijkspiegeltje. Daar is dat ding niet voor, dat ding zit daar zodat je kunt zien wat er achter je auto gebeurt. 

En wat valt mij nu op? Vloggen is helemaal in, vooral doen zou ik zeggen als je zo nodig moet, maar dan vanachter een tafel of vanuit een luie stoel, maar niet in je auto terwijl je achter het stuur zit. Er wordt nu gecontroleerd op het bedienen van een mobieltje in je auto, er is zegge en schrijven 1 apparaat in Nederland die dat nu kan. Maar een telefoon op je dashboard bevestigen (ja dan ben je handsfree) en dan steeds schuin naar beneden kijken terwijl je je wijsheden de wereld in slingert  is ook levensgevaarlijk!!!! Daar komen brokken van!

En dus maak ik mij zorgen want ik zie het ook steeds meer vrienden en bekenden van mij doen, sterker nog zelfs bekende Nederlanders doen het en komen er (vooralsnog) mee weg. 

Wees nou toch wijs en denk na over je eigen en andermans veiligheid, een telefoontje in je auto snap ik als je je navigatie nodig hebt maar waarom in hemelsnaam moet je tegen een schermpje kletsen terwijl je auto rijdt? Omdat je niks anders te doen hebt? Nou mijns inziens heb je voldoende te doen, wat dacht je van je aandacht houden bij al die fietsers en bezorg-brommertjes die overal dwars doorheen menen te moeten scheuren en iedereen de stuipen op het lijf jagen. De moeders met dartele kindertjes die willen oversteken, de senioren die zich wat langzamer voortbewegen bij het oversteken.

Laat jij nou gewoon de wijste zijn en houd je aandacht bij het verkeer, er gaat al genoeg verkeerd in de wereld. Verbeeld je, voor je het weet ligt er iemand over je motorkap en krijg je die beelden nooit meer van je netvlies.