Wat een bak

Een hele grote organisatie laat haar directeur rondrijden in een prachtig automobiel, de chauffeur van dienst poetst de stalen ros na iedere rit weer glanzend. Een kwestie van beroepseer denk ik dan maar. De directeur geniet uiteraard privileges en daarvoor zorgt de organisatie goed.

Maar de hele grote organisatie huist in een gigantisch pand waaronder een grote parkeergarage is gelegen die gedeeld wordt met andere gebruikers van het pand. Om nu te zorgen dat de plekken eerlijk verdeeld zijn staan de kentekens of de naam van het bedrijf aangegeven bij de parkeerplekken. Duidelijk genoeg zou je denken, niets is minder waar want de kentekens hangen hoog aan het plafond. Menigeen kijkt niet zo hoog als de auto in een overvolle garage in een gaatje gewurmd moet worden. Met als gevolg dat het regelmatig geschiedt dat er iemand op de parkeerplek staat die beschikbaar is gesteld aan de Directeur. Ja en als de parkeergarage dan ook nog eens nokvol is dan is de chauffeur van de Directeur genoodzaakt zijn wagen op de parkeerplaats buiten te zetten, hetgeen het aantal keren poetsen natuurlijk doet stijgen.

Dan staat die glimmende bak tussen de autootjes van het plebs en dat heeft weer andere gevolgen behoudens het vuil worden.

Kent u die kaartjes die auto-opkopers onder de voorruiten van auto’s plaatsen die ze wel graag zouden willen kopen? Daar staat dan in gebrekkig Nederlands op dat de opkoper geïnteresseerd is in de auto en heel graag in contact wil komen om de verkoop te bespreken, het telefoonnummer staat er keurig bij. Een van de medewerkers van die hele grote organisatie, die altijd op de parkeerplaats in de buitenlucht moet parkeren, had al een paar keer zo’n kaartje onder de voorruit gekregen, geen actie ondernomen maar wel de kaartjes bewaard. Ze zouden ooit eens van pas komen.

Toen die grote glimmend gepoetste limousine weer eens noodgedwongen tussen de ‘gewone’ auto’s moest parkeren zag dit personeelslid een mooie kans en schoof zo’n kaartje onder de ruitenwisser van die grote glimmende zwarte limousine.

Bent u nu ook zo benieuwd naar de reactie van de chauffeur? Zou hij denken: wat een bak!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *