Hoge nood

Het is zaterdag en druk in Pulchri, de thee heeft mijn blaas gevuld en dus even een bezoekje aan de wc.

Terwijl ik plaatsneem op het porselein hoor ik twee vrouwen de wc-ruimte binnenkomen. Ze zijn druk in gesprek, ik kan ze niet zien maar herken een van de stemmen.

“Wat een drukte he, jeetje zoveel mensen en dan willen ze natuurlijk ook allemaal vooraan”, “nou dat zijn we hier wel gewend hoor, bij elke grote opening is het hetzelfde liedje”.

Terwijl ze met elkaar in gesprek zijn gaan ze kennelijk allebei ook gelijktijdig naar de wc want ik hoor twee deuren open en dicht gaan en de stemmen klinken anders, ze zetten het gesprek ondertussen door. Ik vertraag mijn wc-bezoekje en blijf nog even zitten want ik vind dit wel komisch. Eens kijken hoe lang dit gesprekje duurt.

De ene vrouw blijft doorpraten over van alles en nog wat, de ander zegt zo nu en dan ja en humt wat ten antwoord, kennelijk voelt het voor haar toch wat ongemakkelijk om via de wc met elkaar in gesprek te blijven en laten we eerlijk zijn echt ontspannen kun je dan natuurlijk ook niet.

Dan hoor ik degene die niet veel gezegd heeft verontschuldigend zeggen: Dat moet je straks nog maar een keertje vertellen want ik heb niet alles meegekregen.

Ik schiet zachtjes in de lach, ja daar kan ik mij wat bij voorstellen.

“heb je Esther al gefeliciteerd” volgt er toch nog vanachter de deur “Ja” klinkt het kort en dan wordt er doorgetrokken, eerst door de een dan door de ander. De beide deuren hoor ik opengaan en er wordt nu weer druk doorgekletst en handen gewassen. Ook ik kom de wc uit en ga mijn handen wassen, omdat ik mijn lachen niet kan inhouden geef ik aan dat ik uit hun conversatie begreep dat de nood om te babbelen voor de een hoger was dan om te plassen. De beide dames krijgen hiervan de slappe lach en het is maar goed dat ze naar de wc zijn geweest want anders…..

Nu is het voor mij duidelijk waarom vrouwen vaak tegelijk naar de wc gaan (ik heb dat nooit gedaan), dan kunnen ze nog gezellig even doorbabbelen. Het aangename met het noodzakelijke combineren heet dat geloof ik. Hoge nood dus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *